2016. december 7., szerda

Elronthatatlan tejszínhab

Nem humbug, nem csalás és semmiképp sem ámítás, ezt TÉNYLEG nem lehet elrontani. Pedig nekem már nagyon sok mindent sikerült eddig... na jó, egyszer ezt is, de egy életre megtanultam a leckét - és most megosztom veletek is! :)
Citromos tejszínhab

Előkészítés: kb 5 perc

Elkészítés: max 10 perc

Nehézség: extra könnyű

Kell hozzá:
  • növényi tejszín (de szerintem állatival is lehet jó)
  • valódi citromlé (olympos és népi zenekara NEM JÓ!)
  • cukor


Ne zavarjon meg senkit a Sizilia márkájú citromlé, a csomagolás garantálja, hogy a termék 100% valódi és úgy mutatja a tapasztalat, hogy tényleg az.

Fogjuk meg a tejszínünket és öntsük egy tálba...


Adjunk hozzá cukrot (vagy ne, mert nekem pl ettől folyós maradt)


... és verjük kemény habbá mixerrel vagy kézi habverővel (nekem nem sikerült. Normálisan itt már idegösszeroppanást szoktam kapni, most nem tettem, mert tudtam, még nincs benne a titkos összetevő)


Tegyük bele a citromlét és verjük tovább. Ha 2 perc elteltével sem ítéljük elég keménynek, adjunk még hozzá citromlevet. Max 2 citrom leve mindenképp elég szokott lenni.


Íme a végeredmény... ezt garantálom, citromlé nélkül nem sikerült volna elérnem, így azonban olyan kemény tejszínhabot kaptam, aminek isteni, kicsit citromos, limonádés íze van, hogy, amint láthatjátok, krátert vágott bele a mixer :D


Tippek, trükkök:
  • szerencsére remekül illik mind a kakaós, mind a csokis (pl brownie), mind a fehér tésztákhoz. Önálló fogyasztásra nem ajánlanám, én megettem a maradékot, elég zsíros volt
  • nagyszerűen harmonizál a különböző egzotikus gyümölcsökkel, úgy mind papaja, mangó vagy épp ananász, de volt, hogy én egyszerűen naranccsal vagy citrommal dekoráltam.
  • mindig hagyjuk a tortát, süteményt 1-2 órát állni a hűtőben, hogy a tészta és a tejszín rendezhessék a viszonyaikat, frissen sokkal nehezebb vágni. 
  • ha csokival akarjuk borítani, jól tűri, de csak véknyak és csak hűtés után. Javasolt a csokit is kihűteni, mert a még forró csokira nem tudom, hogy reagál..

Jó főzőcskét, sok sikert, jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése