2016. október 27., csütörtök

Pörköletlen pörkölt - tojással :)

Ma egy annyira egyszerű ételt hozok, hogy szinte már szégyellem leírni, de mégis kénytelen vagyok, mert ha valakinek csak 5 perce van főzni, de MUSZÁJ, életet menthet :)

Eme fantasztikumnak a neve: tojáspörkölt.


Persze ismét a szokásos dolog történt, ami úgy fest, nálunk a pörköltek sajátja: befaltuk, mielőtt lefotózhattam volna. Így sajnos csak a "lábasverziót" tudom nektek villantani, nézzétek el légyszi.

De akkor csapjunk a lecsóba, akarom mondani a pörköltbe :)

Tojáspörkölt

Előkészítés: kb 10 perc

Elkészítés: 5 perc

Kell hozzá:

  • tojás (gyorsabb, ha előfőzöttből csináljuk)
  • olaj
  • hagyma
  • majoranna
  • kömény
  • pirospaprika, só
  • tejföl
  • tészta
Megmelegítjük az olajat egy lábasban...
...majd hozzáadjuk a hagymát.
Üegesre pirítjuk.
Lehúzzuk a lángról, várunk egy kicsit és hozzáadjuk a pirospaprikát. Én már csak lazán szórom üvegből, kezdőknek nem javaslom, maradjunk a kanalas verziónál (2-3 ek paprika kell egy ilyen pöribe, attól függ, mennyire púpos a kanál), mert mi anno sokszor ettünk "pirospaprikaszószt" pörkölt helyett... mondanám, hogy egy életre megtanultam, de látjátok, hogy nem :D
Öntünk alá egy kevés vizet és visszahúzzuk a lángra.

Fűszerezzük, sózzuk...
..felforraljuk..
...hozzáadjuk a tejfölt...
... elkeverjük...
... LEHÚZZUK A LÁNGRÓL!!!! (különben megég a majoranna), megszórjuk majorannával és lefedve állni hagyjuk.
Közben megpucoljuk és megmossuk a tojásokat...
... félbe (vagy negyedbe) vágjuk őket és a kész szószhoz adjuk. Kifőzzük a tésztát és kész is :)


Tippek, trükkök:
  • emelhetünk az étel fényén, ha teszünk bele virslit, esetleg kolbászt is
  • tipikus pörkölt tésztát főzzünk hozzá (szarvacska, orsó stb)
  • savanyúsággal is nagyon finom

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm! Olyan régen gondoltam, hogy csinálni kellene. 😊 Nem csak a receptek jók a blogon, de a napi "mit főzzek" szenvedést is megspórolom Veled. 😏😉

    VálaszTörlés