2016. október 21., péntek

Rodolfo kedvence - a hamis túrós

Ma egy igazán különleges ételt hoztam nektek. Annyira egyszerű, hogy már-már szégyellem leírni, és annyira hasonlít az "igazira", hogy senkinek fel nem tűnik majd, hogy nem az:

Hamis túrós

Előkészítés: kb 5-10 perc

Elkészítés: 5-10 perc

Sütés: 200°C-on (alul felül, légkeverést ne használjunk! Gáztűzhelyben közepes lángon süssük) 25-35 perc

Kell hozzá:
  • 250-300g metélt
  • 150g cukor
  • 1 cs vaniliás cukor
  • 150g vaj vagy margarin
  • 2 tojás
  • 500g natur joghurt vagy kefír
  • 2dl tejföl
  • 1/2 liter tej
  • narancs- vagy citromhéj

A tojásokat egy tálba tesszük és ilyen kézi habverővel, ami a képen is látszik, felverjük..

.. hozzáadjuk a narancs/citrom héjat és a vailiás cukrot..
... a kimért kristálycukrot...


... a tejfölt...
... a joghurtot/kefírt...
... a kimért, MAJD FELOLVASZTOTT vajat (mikróban másfél perc, de ügyeljünk rá, hogy kerámiába tegyük a vajat, különben nem csak az olvad meg, a tálka is...)..
... majd az egészből egy sűrű, de sima elegyet keverünk.
Hozzáadjuk a tejet, amitől az egész olyan lesz, mint valami leves. Nem kell megijedni, ez a jó! Ugyanis a tészta ebben a "levesben" fog megfőni, így magába szívja majd a fölösleges folydékot :)
Készítsünk elő egy tepsit, mondjuk egy olyat, mint ez itt ni:
Megmondom őszintén, én nagyon retro módon sokáig küzdöttem a teflonos kiadással, aztán mielőtt leragadás álló lett volna a gyomrunk, felhagytam vele, ugyanis a végén már annyi teflont ettünk, hogy félő volt, szerződtet minket a Tefal a feldolgozó - bevonatozó részlegen...

Szórjuk bele a tésztát, amit ki is mérhetünk, én igazából "érzéssel" szórom, emlékszem, anno ettől simán a falra másztam, érzéssel, ahhh :D Hogy lehet azt érezni, hogy elég a tészta, a liszt vagy a só? Az ember érzi, ha szerelmes, ha pisilnie kell, de hogy elég-e a liszt? Na, elárulom a titkot. Amikor nincsenek Hold kráternyi lyukak a tésztaszigetek között, akkor kb elég lesz. Ez ebbe a méretbe nagyjából 300g, kisebbe nyílván kevesebb.
Ezt követően nyakon zúdítjuk a "levessel". Lehet, hogy az érzés kicsit túlfűtött volt és nem lepi a tejfölös cucc a tésztánkat, még mielőtt azonban kétségbeesnénk, legyünk kreatívak és öntsük fel tejjel. A képen látható "állag" már egészen elfogadható :) (az sem olyan szörnyű, ha több tészta lóg ki, csak az vele a baj, hogy az gyilkoskeményre fog égni és a fenének sem kell majd.)

Innen már csak betoljuk az előmelegített sütőbe (ő speciel azt sem bánja, ha elfelejtettük előmelegíteni) és várjuk, hogy megsüljön. Ha nagyon figyeljük, hogy készen van-e, látni fogjuk, hogy lesz egy pont, amikor megemelkedik a közepe, majd egy másik, amikor ez visszazuhan önmagába, ha a teteje is szép aranybarna már, ez az a pont, amikor elzárhatjuk a sütőt (résnyie nyitva az ajtaját nem muszáj kivenni a tepsit), kész az ebéd/vacsora/desszert/vendégváró. Mert ez nem csak nagyon finom, de 1000 arcú is egyben :)


Tippek és trükkök:
  • fogyasztható önmagában, vagy gyümölcslekvárral, esetleg kevés porcukorral. A kakaó, nutella és más csokoládéféleség használatátólazonban óvaintenék mindenkit.

Jó főzőcskét, sok sikert, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése