Eme fantasztikumnak a neve: tojáspörkölt.
Persze ismét a szokásos dolog történt, ami úgy fest, nálunk a pörköltek sajátja: befaltuk, mielőtt lefotózhattam volna. Így sajnos csak a "lábasverziót" tudom nektek villantani, nézzétek el légyszi.
De akkor csapjunk a lecsóba, akarom mondani a pörköltbe :)
Tojáspörkölt
Előkészítés: kb 10 perc
Elkészítés: 5 perc
Kell hozzá:
- tojás (gyorsabb, ha előfőzöttből csináljuk)
- olaj
- hagyma
- majoranna
- kömény
- pirospaprika, só
- tejföl
- tészta
...majd hozzáadjuk a hagymát.
Üegesre pirítjuk.
Lehúzzuk a lángról, várunk egy kicsit és hozzáadjuk a pirospaprikát. Én már csak lazán szórom üvegből, kezdőknek nem javaslom, maradjunk a kanalas verziónál (2-3 ek paprika kell egy ilyen pöribe, attól függ, mennyire púpos a kanál), mert mi anno sokszor ettünk "pirospaprikaszószt" pörkölt helyett... mondanám, hogy egy életre megtanultam, de látjátok, hogy nem :D
Öntünk alá egy kevés vizet és visszahúzzuk a lángra.
..felforraljuk..
... elkeverjük...
... LEHÚZZUK A LÁNGRÓL!!!! (különben megég a majoranna), megszórjuk majorannával és lefedve állni hagyjuk.
Közben megpucoljuk és megmossuk a tojásokat...
... félbe (vagy negyedbe) vágjuk őket és a kész szószhoz adjuk. Kifőzzük a tésztát és kész is :)
Tippek, trükkök:
- emelhetünk az étel fényén, ha teszünk bele virslit, esetleg kolbászt is
- tipikus pörkölt tésztát főzzünk hozzá (szarvacska, orsó stb)
- savanyúsággal is nagyon finom
Köszönöm! Olyan régen gondoltam, hogy csinálni kellene. 😊 Nem csak a receptek jók a blogon, de a napi "mit főzzek" szenvedést is megspórolom Veled. 😏😉
VálaszTörlésNe is mond :D átérzem :)
VálaszTörlés